0
DANA
0
SATI
0
MINUTA
0
SEKUNDI

Najmanje 45 minuta prije pisanja prvog ispita potrebno se registrirati na mjestu događanja. Nemoj kasniti!

Savladao si sve predmete koji su ti važni za odabrani fakultet? Spreman si isprobati kako izgledaju ispiti i saznati koliko još trebaš učiti da bi ostvario svoj cilj i osigurao si mjesto na faksu? Odlično! Dođi u Algebru na polaganje probnih ispita državne mature!

Vidimo se 10. 3. u Osijeku (popunjeno), Varaždinu (popunjeno), Rijeci (popunjeno), Puli (popunjeno), Zadru (popunjeno), Šibeniku, Splitu (popunjeno) i Dubrovniku (popunjeno) i 11. 3. u Zagrebu na besplatnom probnom testiranju znanja na tipskim zadacima koje su, na temelju do sada održanih ispita državne mature, osmislili vrhunski profesori s bogatim iskustvom.

Iskoristi jedinstvenu priliku, besplatno provjeri svoje znanje hrvatskog, matematike i engleskog i usporedi rezultate s rezultatima ostalih maturanata! Saznaj koliko (ni)si spreman za pisanje ispita državne mature!

Raspored održavanja ispita

Predmet Vrijeme Područje ispitivanja
Matematika Satnica će biti objavljena u tjednu pisanja ispita probne mature

Na probnom ispitu iz matematike provjerava se razina znanja i kompetencija u područjima Brojevi i algebra, Funkcije, Jednadžbe i nejednadžbe i Geometrija.

Engleski jezik Satnica će biti objavljena u tjednu pisanja ispita probne mature

Probnim ispitom iz engleskoga jezika provjerava se komunikacijska jezična kompetencija u slušanju i čitanju. Ispit se sastoji od dviju ispitnih cjelina – čitanje i slušanje. Probni ispit ne uključuje esej.

Hrvatski jezik Satnica će biti objavljena u tjednu pisanja ispita probne mature

Probnim ispitom iz hrvatskoga jezika ispituju se književnoteorijska, književnopovijesna i jezična znanja, razumijevanje književnoga teksta i uporaba hrvatskoga standardnog jezika. Na probnom ispitu ispitivat će se književnost i jezik – zadaci zatvorenog tipa. Probni ispit ne uključuje esej.

Mjesto održavanja ispita

Zagreb, Visoko učilište Algebra, Ilica 242, (ulaz iz Domobranske)

Pula Ekonomska škola Pula, Kovačićeva ulica 3

Rijeka Filozofski fakultet

Zadar Sveučilište u Zadru – novi kampus, Ul. dr. Franje Tuđmana 24i

Split Obrtno tehnička škola, Plančićeva 1  

Osijek Algebra centar Osijek, Reisnerova 74

Dubrovnik Poslijediplomsko središte Dubrovnik, Don Frana Bulića 4

Varaždin  Elektrostrojarska škola Varaždin, Hallerova aleja 5

Šibenik   Studentski centar, Bana J. Jelačića 21

Vrijeme održavanja ispita

Pula, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik, Osijek, Varaždin, Šibenik

MATEMATIKA A – 09:00 – 11:00

MATEMATIKA B – 09:00 – 10:30

ENGLESKI A – 11:30 – 12:30

ENGLESKI B – 11:30 – 12:15

HRVATSKI A – 13:00 – 14:00

HRVATSKI B – 13:00 – 14:00

Zagreb

Jutarnja smjena 

MATEMATIKA A – 09:00 – 11:00

MATEMATIKA B – 09:00 – 10:30

ENGLESKI A – 11:30 – 12:30

ENGLESKI B – 11:30 – 12:15

HRVATSKI A – 13:00 – 14:00

HRVATSKI B – 13:00 – 14:00

Popodnevna smjena

MATEMATIKA A – 15:00 – 17:00

MATEMATIKA B – 15:00 – 16:30

ENGLESKI A – 17:30 – 18:30

ENGLESKI B – 17:30 – 18:15

HRVATSKI A – 19:00 – 20:00

HRVATSKI B – 19:00 – 20:00

Želimo ti što vjerodostojnije dočarati iskustvo pisanja državne mature i zato će se svi probni ispiti u navedenim Algebra centrima održati u isto vrijeme. Ne zaboravi ponijeti važeću osobnu iskaznicu! Uz nju na ispitu smiješ imati bočicu vode bez naljepnice i oznaka i kemijsku olovku plave ili crne boje. Na ispitu iz matematike smiješ koristiti džepno računalo tipa Scientific.

Trajanje svakog ispita, područje ispitivanja i odabir količine pitanja svake vrste prilagođeno je vremenu za rješavanje odabranih zadataka i tehničkim uvjetima probnih ispita. Zapamti, na pisanje ispita moraš donijeti svoj pribor za pisanje, crtanje i računanje! Ispite ćemo početi ispravljati odmah po završetku pisanja tako da ćeš u najkraćem roku dobiti rezultate po svakoj cjelini unutar predmeta koji si polagao!

Dođi u Algebru i dovoljno vremena prije ispita državne mature, potpuno besplatno i bez ikakvih obveza, saznaj kako izgledaju ispiti koje ćeš na kraju ove školske godine pisati da bi mogao studirati na željenom fakultetu. Povratna informacija o trenutnom znanju dat će ti dobar uvid u to koliko se još trebaš spremati za državnu maturu. Prijavi se odmah – broj mjesta je ograničen!

Prijavi se

Probni ispiti imaju za cilj pomoći učenicima u procjeni trenutnog znanja obveznih predmeta na obje razine, prije polaganja ispita prave mature. Navedena akcija je besplatna i niti na jedan način nije povezana sa službenom državnom maturom niti njeni rezultati na bilo koji način mogu služiti za upis na bilo koji studij kao ni za završetak službenog srednjoškolskog obrazovanja. Pristupnici svojom prijavom potvrđuju da su upoznati sa karakterom ove akcije te daju privovlu organizatoru probnih ispita da unutar opsega potrebnog za realizaciju probnih ispita koristi podatke koje je pristupnik ustupio popunom obrasca za prijavu kao i podatke i materijale koji nastanu u procesu polaganja probnih ispita, pojedinačno i grupno. Pristupnici svojom prijavom također organizatoru daju dozvolu za upotrebu svih materijala koji nastanu u procesu realizacije probnih ispita poput fotografija, audio i video zapisa i slično, bez ikakvih daljnjih pitanja ili naknada prema samom pristupniku ili bilo kojim trećim osobama.